_______________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Erkan Noa - Οφηλία

 

ERKAN NOA


OΦΗΛΙΑ


Η Οφηλία, από ένα μπαρ του κέντρου της Αθήνας, μπαίνει στον ιστό μιας ιστορίας, όπου αναποδογυρίζεται η σκακιέρα της ζωής, όλα γλιστρούν στην κόψη του ξυραφιού και ανοίγονται σ' ελεύθερη πτήση και πτώση. Όσα θα συμβούν είναι με παράξενο τρόπο οικεία. Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας μας επιστρέφει την ιστορία εμπιστευτικά, όπως ένα γνήσιο φιλμ που μας ανήκει, μαζί με το αρνητικό του.
«Ένα σύγχρονο ερωτικό μυθιστόρημα, μια ακραία ερωτική ελεγεία, η "Οφηλία" τέρπει και αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη, οδηγώντας τον, με συναρπαστική αφηγηματική γοητεία, στο αναπότρεπτο τέλος της καταστροφής και της φθοράς - των σωμάτων, των αισθημάτων, των σχέσεων, της ζωής... Γραμμένο με την άνεση και την πειθώ ενός ρέοντος, κατακτημένου λόγου, με πλοκή που διατηρεί συνεχώς αμέριστο το αναγνωστικό ενδιαφέρον, τους δε ήρωες να κινούνται με άκρα φυσικότητα σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, η "Οφηλία" καταγράφει με ιδιαίτερη ενάργεια ένα κομμάτι της σημερινής αθηναϊκής κοινωνίας, που παραμένει ακόμα λογοτεχνικά αχαρτογράφητο.»

Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος

Ο συγγραφέας ονομάζεται ERKAN NOA και η "Οφηλία" είναι το πρώτο μυθιστόρημά του που εκδίδεται. Με το ίδιο όνομα αναγραμματισμένο, τον συναντήσαμε σε βιβλία διαφορετικά, όπως τα "Paraphernalia" και οι "Πομφόλυγες", ενώ τα σκίτσα του καθιέρωσαν την ποιητική άποψη του εικαστικού σχόλιου. Είναι ο ANAKREON, ή καλύτερα ο Ανακρέων Καναβάκης που γνωρίζουμε, που περνά από την εκρηκτική σιωπή των σκίτσων του, σε μια λογοτεχνική εικονογέννηση μεγάλης ευαισθησίας.


Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ:
καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: